Web Analytics Made Easy - Statcounter

از مهمترین مسائلی که پس از وقوع حوادث سیل یا زلزله باید صورت بگیرد اسکان موقت است، اما پس از دوران اسکان موقت بایستی دولت در مدت کوتاهی عملیات ساخت منازل مسکونی را آغاز کند که دولت سیزدهم با تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی بحث تامین مالی این امر را انجام داد.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، بامداد شنبه پس از حدود دو هفته زمین لرزه در بندرخمیر و بندر لنگه و روستا‌های اطراف واقع در مناطق شرقی استان هرمزگان سه زلزله بالای ۶ ریشتر اتفاق افتاد که طبق آخرین آمار‌ها باعث فوت ۵ نفر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیأت دولت با اختصاص اعتبار به منظور جبران خسارات ناشی از زلزله در استان هرمزگان موافقت کرد و مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان اختصاص یافت؛ دولت همچنین وزارت کشور را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام کار و فعالیت، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال نماید.

از مهمترین مسائلی که پس از وقوع حوادث سیل یا زلزله باید صورت بگیرد اسکان موقت است، اما پس از دوران اسکان موقت بایستی دولت در مدت کوتاهی عملیات ساخت منازل مسکونی را آغاز کند که دولت سیزدهم با تخصیص اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی بحث تامین مالی این امر را انجام داد.

رضا مدرس، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان نیز درباره آغاز عملیات اجرایی در مناطق زلزله زده هرمزگان گفت: با ۵۰ میلیارد تومانی که دولت به فوریت برای این مناطق تخصیص داد از روز سه شنبه عملیات اجرایی اولیه را آغاز خواهیم کرد.
مدرس از دولت و رئیس بنیاد مسکن درخواست کرد که در مصوبه وام بلاعوض تسریع کنند و اضافه کرد: همچنین با ۵۰ میلیارد تومانی که دولت به فوریت برای این مناطق تخصیص داد از روز سه شنبه عملیات اجرایی اولیه را آغاز خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

اقدامات دستگاه‌های اجرایی در زلزله هرمزگان / ساخت منازل مسکونی از چه زمانی آغاز خواهد شد؟

زلزله ۶.۱ ریشتری هرمزگان را لرزاند/ثبت ۵ کشته و ۳۹ زخمی تاکنون

آماده‌باش مناطق چهارگانه شهرداری بندرعباس برای خدمت‌رسانی به شهروندان

بحران مدیریت آب در همدان

تردیدی نیست که آب در شکل دهی به طبیعت نقش مهمی دارد. آب وقتی از ارتفاعات جاری می‌شود، کوه را دچار فرسایش می‌کند و پس از مدتی در جایی که قبلا کوه بود، دره و دشت شکل می‌گیرد و جایی دره و دشت یا کف دریا‌ها را کوه پر می‌کند. گفته می‌شود در استان همدان آب‌ها آنقدر در تخریب کوه به سرعت عمل کرده اند که در نقاط کوهستانی این استان، دره‌هایی که تبدیل به کوه شده اند و کوه‌هایی که تبدیل به دره شده اند، به خوبی قابل مشاهده است.

همدان چند رود فصلی و دائمی دارد. رودخانه‌های فصلی این استان در تابستان یا خشک می‌شوند یا به پایین‌تر سطح آب دهی می‌رسند. گاماسیاب و سیمینه رود از جمله رود‌های دائمی این استان هستند که از چسمه‌هایی در دل کوه‌های این استان جا خوش کرده اند، تغذیه می‌شوند. بارش‌های همدان نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیر داشته، اما همچنان در این استان، وضعیت بارندگی نسبت به استان‌های مناطق خشک، بهتر بوده است. به این صورت که به گفته مدیرکل هواشناسی استان همدان، در سال آبی گذشته این استان شاهد ۵۰ درصد افزایش بارش‌ها بوده است. با این حال استاندار همدان اعلام کرده که این استان در وضعیت بحران آبی قرار دارد.

 

اصلاح شیوه‌های کشاورزی و کشت محصولات کم مصرف در کاهش مصرف آب اهمیت بسیاری دارد، اما به نظر می‌رسد به مصرف آب صنایع کم توجهی شده و نیاز است صنایع و آب منطقه‌ای شفاف‌تر و مسئولانه‌تر نسبت به این موضوع، اظهار نظر کنند و راه راستی آزمایی هم برای آن درنظر گیرند.

بیشتر بخوانید:

بحران مدیریت آب در همدان / چرا آمار دقیقی از مصرف آب صنایع همدانی وجود ندارد؟

پایان مشکلات آب روستای سولان همدان تا چند ماه آینده / پیگیری دانشجویان همچنان ادامه دارد

مشکلات تالاب فصلی آق‌گل ملایر به همت دانشجویان بررسی شد + فیلم

ماجرای احداث «سد مارون ۲» همچنان ادامه دارد

تاسیس سد مارون دو از حدود یکسال پیش در رسانه‌های محلی خوزستان بر سر زبان‌ها افتاد و فعالین محیط زیستی این استان نسبت به تاسیس این سد اظهار نگرانی داشتند، اما از حدود سه‌هفته پیش، صحبت‌های رسانه‌ای از سوی رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مبنی بر انجام مطالعات مجدد بر احداث سد و صدور مجوز زیست محیطی این سد، نگرانی‌هایی را برای مردم شرق خوزستان ایجاد کرد.

موافقت ضمنی سازمان حفاظت محیط زیست، موجی از اظهار نظر‌های نمایندگان خوزستان را در پی داشت، حجت الاسلام ناصری نژاد نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به آسیب‌های سد سازی در استان خوزستان گفت: روند سد سازی باعث خشک شدن بسیاری از اراضی پایین دست شده است؛ در حوزه مارون که در انتهای آن تالاب شادگان قرار دارد، نیز با آسیب‌هایی همراه بوده و باعث شده نخلستان‌های خرمشهر ده‌ها برابر بیشتر از جنگ خشک شود، کشاورزی و ماهیگیری از بین برود و تالاب شادگان عملا خشک شده که در پی آن با مشکلاتی مواجهیم.

اظهار نظر‌ها و هشدار‌ها نسبت به تاسیس سد مارون ۲ صرفا به نمایندگان مجلس و کارشناسان محیط زیستی محدود نشد و فرماندار بهبهان طی نامه‌ای صریح به استاندار خوزستان هشدار‌هایی را درباره تاسیس این سد مطرح کرد.

در بخشی از متن این نامه مهم و هشدارآمیز آمده است: چرا وقتی سد مارون خودش با بحران جدی مواجه است، می‌بایست در بالادست آن تن به بارگذاری‌های بیشتر بدهد؟ مگر در دو کشور مختلف قرار است این دو سد احداث گردد؟! چگونه می‌خواهند ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به پشتوانه آب سد مارون ۲ اضافه کنند، وقتی هم اکنون در تامین حقابه ۱۱۰ هزار هکتاری اراضی پایین دست سد مارون بهبهان با مشکلات جدی روبرو می‌باشند؟ خروجی این اتفاق نامیمون یعنی: به ازای اراضی کشاورزی که می‌خواهند در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کنند، دست کم دو تا سه برابرش را در خوزستان و در پایاب حوضه آبخیز مارون یک از دست خواهد رفت.

بیشتر بخوانید:

ماجرای احداث «سد مارون ۲» همچنان ادامه دارد / محتوای نامه هشدارآمیز فرماندار بهبهان به استاندار خوزستان چیست؟

درخواست جمعی از اهالی بهبهان به دادستان کل کشور برای جلوگیری از تاسیس سد مارون ٢

ناصری‌نژاد: احداث سد مارون۱، ۳ میلیون نخل را از بین برد / اگر ۳۰ سال قبل می‌گفتیم سدسازی عواقب دارد خیلی‌ها باور نمی‌کردند

احداث سد مارون ۲ غیرقانونی و بدون مجوز زیست محیطی است

احداث «سد مارون ۲» چه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد؟ / وقتی ابعاد چندگانه مسئله در نظر گرفته نمی‌شود

آغاز ایام عرفه و تردد زائران حسینی از مرز مهران

هر چه به روز عرفه نزدیک‌‎تر می‌‎شویم قلب عاشقان و دلدادگان امام حسین (ع) نیز برای حضور در کربلای معلی تندتر می‌‎تپد. بسیاری از شیفتگان حسینی (ع) آرزوی این را دارند تا به هر وسیله ای خود را به شهرهای کربلا و نجف برسانند و در جوار عتبات و عالیات دعای عرفه که مناجات امام حسین (ع) با خدای خویش است را در آنجا برگزار کنند؛ بر اساس گزارشات میدانی پایانه مرزی مهران آماده میزبانی زوار عرفه است.

بر همین اساس سردار حاجیان، سخنگوی فرماندهی انتظامی گفت: از امروز با هماهنگی‌های به عمل آمده با دولت عراق امکان تردد زائران عزیز از مرزهای زمینی شلمچه و مهران به صورت انفرادی و جمعی جهت حضور در مراسم پر فیض دعای عرفه در کنار عتبات عالیات فراهم شده است.

حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام با بیان اینکه نگاه دولت نگاه مردمی در پیشبرد همه امور به ویژه در برگزاری کنگره بزرگ اربعین حسینی است، گفت: از همه ظرفیت ها به ویژه ظرفیت های مردمی در راستای برگزاری هر چه باشکوه برگزار کردن اربعین حسینی استفاده می شود چون به فرموده مقام معظم رهبری «هر جا کار را به مردم واگذار کردیم به همان میزان توفیق داشتیم» که مصادق بارز آن کنگره عظیم اربعین است.

بیشتر بخوانید:

تمام ظرفیت‌های مردمی در پیاده‌روی اربعین پای کار است

آماده‌سازی پایانه مرزی مهران برای اعزام زائران به مناسبت روز عرفه

تصمیم‌گیری درباره معدن سنگ آهن کامو پشت در‌های بسته

وظایف اساسی سازمان حفاظت از محیط زیست در سامانه این سازمان اینطوری بیان شده است: «حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی کشور و ترمیم اثرات سوء گذشته در محیط زیست، پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست، ارزیابی ظرفیت قابل تحمل محیط در جهت بهره وری معقول و مستمر از منابع محیط زیست، نظارت مستمر بر بهره برداری از منابع محیط زیست، برخورد فعال با زمینه‌های بحرانی محیط زیست شامل آلودگی‌های بیش از ظرفیت قابل تحمل محیط».این صرفا بخش اول این وظایف است. در بخش‌های دیگر مواردی مانند بررسی، مطالعه و تحقیق برای شناسایی عوامل آلوده کننده و مخرب محیط زیست و ...، تهیه و تدوین ضرابط و استاندارد‌های زیست محیطی و بسیاری موارد دیگر قید شده است. در واقع محدوده وظایف این سازمان آنقدر گسترده است که شامل اعمال نظر در حیطه فعالیت معدن سنگ آهن کامو هم می‌شود، اما دستورالعمل‌های اجرایی کافی برای اعمال رأی و نظر در این حوزه‌ها در اختیار این سازمان قرار دارد؟

فعالیت معدن سنگ آهن کامو، با توجه به غنای مواد معدنی کوه گرگش، می‌تواند هم سود خوبی برای مالکان معدن داشته باشد و هم پول قابل توجهی به استان اصفهان تزریق کند. البته مسئولان استانی اصفهان قصد دارند یک سرمایه ارزشمند را در برابر سرمایه‌ای زودبازده از دست بدهند، اما آیا می‌توان از مسئولان استانداری اصفهان توقع داشته باشیم به نفع محیط زیست، از چنین سرمایه کلانی بگذرند؟

بیشتر بخوانید:

تصمیم‌گیری درباره معدن سنگ آهن کامو پشت در‌های بسته / آیا حفاظت محیط زیست اصفهان اجازه مصاحبه درباره جلسه شورای معادن را ندارد؟

کمیسیون تخصصی درباره فعالیت معدن کانسار آذرین بررسی می‌کند / تلاش برای دست‌یابی به دستورالعمل مورد توافق همه ذی‌نفعان

آسیب‌های معدن سنگ آهن کامو به طبیعت و چشمه‌های آب / مردم در انتظار پاسخ مسئولان هستند

اصل ۵۰ قانون اساسی برای تعطیلی معدن کامو کافی نیست؟ / آسیب‌های یک معدن خصوصی به زندگی مردم و محیط زیست

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زلزله هرمزگان مدیریت بحران آب سد مارون2 اربعین حسینی معدن کامو ۵۰ میلیارد تومانی معدن سنگ آهن کامو بیشتر بخوانید اسکان موقت سد مارون ۲ محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۸۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی از آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات محیط زیست استان در راستای جمع‌آوری پسماند و نخاله‌های ساختمانی، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرج‌گاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران 31 استان کشور ابلاغ کرده است.

وی ابلاغ طرح پاکسازی طبیعت را راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور برشمرد و گفت: اجرای طرح پاکسازی طبیعت علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، سبب می‌شود گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در راستای اجرای طرح ملی مسیر سبز ایران پاک با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش استان مرکزی،  در بازه زمانی یک ماهه مقدار 480 هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود 90 تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شده است.

یوسفی خاطرنشان کرد: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی تمامی پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌ها قرار دارد و باید نسبت به به این امر توجه داشته باشند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درباره بارندگی‌های آخر هفته
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)